Tannbehandling - Kristiansand

Implantattenner.no er en del av Nordmo Tannlegesenter

Bestiller man time for vurdering for implantatbehandling, får man først time til en konsultasjon hos Jon Nordmo.

Konsultasjonen starter med et panorama røntgenbilde tatt av Irene eller Astrid. Deretter blir det vurdert hvilke muligheter som finnes, samt hva behandlingen vil koste. Astrid eller Irene vil vanligvis ta et avtrykk av tenner/kjever, slik at man får en studiemodell av utgangspunktet. Man tar opp status av tenner og kjevekammer, pasientens tannhistorie og helse blir registrert. Det vil bli vurdert om det er nødvendig med dokumentasjon fra tidligere tannleger.

Pasienten får muntlig og skriftlig informasjon om aktuell behandling samt skriftlig kostnadsoverslag som tilkjennegir hva pasienten må betale og hva som eventuelt betales av HELFO. Videre finner man tid for eventuell videre behandling dersom pasienten ønsker det.

I noen tilfeller er resttannsettet i god nok stand til å fungere som feste til faste tannerstatninger. En fast bro har bra estetikk og funksjon. Det er en enklere og ofte rimeligere erstatning enn en implantatforankret bro. I samråd med pasienten finner man hvilken behandlingsform som passer best i hvert enkelt tilfelle. Norske tannleger er gjennom pasientrettighetsloven pålagt å gi forståelig informasjon til deg om ulike behandlingstyper, prognose og risiko.

I andre tilfeller kan aktuell behandling være en implantatretinert bro festet til implantater skrudd fast i kjevekammen. Hvis kjevebeinet gir god nok primær støtte, kan man lage faste midlertidige tenner i samme seanse. Hvis ikke stabiliteten er god nok får man satt inn en midlertidig protese. 2-5 mnd etter dette, kan det tas avtrykk til den endelige faste broløsningen.

   Les mer om implantatteamet her

   Her finner du mer om Nordmo Tannlegesenter

   Har du spørsmål rundt tannhelse? Les mer under tannhelseinfo eller sjekk tannleksikon.
 
 
Skriv ut
 
 
Tlf 38 09 54 10 - E-post: post@tannlegenordmo.no
Industrigata 4, PB 1024 Lundsiden .4687 Kristiansand
Åpningstider. Man-fre 08:30 -15:00
Følg oss på facebook!
Søk i implantattenner.no
Utviklet av:
Assist2net AS