Kjeveortopedi (tannregulering) - Kristiansand

 

Hva er Inman Aligner?

Inman Aligner er en enkel form for kjeveortopedi (tannregulering).
Enklere, raskere og rimligere. Kan Inman Aligner være noe for deg? Les under og finn ut av det. 

Det er en tannreguleringsplate som man selv enkelt tar ut og inn av munnen. Platen skal brukes minimum 14 timer om dagen og maksimum 20 timer om dagen. Man tar ut platen ved spising og man kan selvfølgelig ta ut platen i møter og selskaper. Man må ha på platen også om natten.
 
Vurdering
Man kommer til tannlegen for å få en vurdering av tannstillingen. Hvis tannaviket ikke er for stort er man egnet til å bruke inman aligner platen. I noen tilfeller vurderer tannteknikker, ved hjelp av et spesielt dataprogram, at inman aligner likevel ikke er egnet, da betaler du som pasient kun 500kr for denne vurderingen.

Pris og behandling
Er du egnet for å bruke inman aligner koster denne behandlingen 15.000kr, da er alt inkludert, også kontroller hver 14 dag til resultatet er tilfredstillende både for pasient og tannlege/sekretær. Resultatet er avhengig av hvor flink du som pasient er til å bruke platen, og også selvfølgelig hvor stort aviket er. Man kan få en pen, jevn tannbue på 16 uker, hvis man bruker platen 20 timer om dagen, og kommer på kontroll timene hver 14 dag. På kontroll timene vil det bli gjort justeringer på platen (evt.stramming), slik at presset kommer på de riktige tennene.

Vedlikehold av resultatet
Når resultatet er tilfredstillende må man ha en stabiliseringstreng på baksiden av tennene (fiksering), denne setter tannlegen på, eller i noen tilfeller er det nødvendig/ønskelig med en tynn hard skinne som man ligger med om natten, dette for å beholde din nye tannstilling. Hvis en slik skinne er nødvendig koster den 2000kr, den lages av tannteknikker. Man må bruke skinnen om natten etter endt behandling med reguleringsplaten.
Platen gjøres ren hver dag med tannbørste og tannkrem og/eller rensetablett som man kjøper hos oss, eller på apotek.
I overkjeven kan det være vanskelig å prate ”normalt” når platen er i munnen, fordi den tar plass for tungen, derfor blir s`lyden vanskelig å uttale. Når munnen er lukket vil man nok føle at overleppen er noe større, dette fordi en tynn gjennomsiktig skinne ligger over front tennene.
I underkjeven kan man normalt ikke merke noe. Men noen synes underleppen kommer litt lengre ut også her. 

Eksempel / Casus;
Flere av de som jobber i teamet her på Nordmo Tannlegesenter har selv brukt Inman Aligner. Dette gjør at vi som tar oss av deg har ekstra god kjennskap til produktet og vet hva vi snakker om. Se bildergalleri under.

 
 
Skriv ut
 
 
Tlf 38 09 54 10 - E-post: post@tannlegenordmo.no
Industrigata 4, PB 1024 Lundsiden .4687 Kristiansand
Åpningstider. Man-fre 08:30 -15:00
Følg oss på facebook!
Søk i implantattenner.no
Utviklet av:
Assist2net AS