Vedlikehold og prognose

Egne tenner og røtter så vel som kunstige erstatninger, implantater, kroner og broer utsettes for mange ytre påkjenninger. I munnhulen finnes spytt og bakterier, man inntar og tygger forskjellige typer mat, hardt, seigt, varmt, kaldt, salt, søtt og surt.

Dette gjøres mange ganger om dagen. Etter års bruk kan man få material trøtthet og slitasje. Verken egne tenner eller kunstige erstatninger er ”evigvarende” eller vedlikeholds frie. De løsningene vi bruker er bygd på flere tiårs forskning. Slike studier gir oss gode tall for å vurdere prognosen, man kan altså på forhånd si noe om antatt gjennomsnittelig levetid for det enkelte arbeidet. Avhengi av vaner og uvaner vil denne prognosen kunne påvirkes. Røyking og daglig renhold vil f.eks påvirke prognosen på tannimplantater. Undersøkelser viser at de fleste faste løsninger vi bruker vil ha en 80 % overlevelse etter 15 år. Dette forutsetter dog at man holder det rent, går til årlig kontroll samt får utbedret skader etter hvert som de oppstår. Behandling utført av tannlege Jon Nordmo dekkes inntil 4 år etter sementering ved skader/havari (hvis ikke annet er avtalt). Dette, forutsatt at skadeutbedringen foretas av ham. Behandling utført av annen tannlege dekkes ikke.

Garantien gjelder fra sementeringsdato og under forutsetting av at arbeidet er betalt i sin helhet. Den gjelder med unntak av om konstruksjonen har vært utsatt for ytre vold/skader. Garantien gjelder omgjøring eller resementering om konstruksjonen løsner eller går i stykker. NB! Ved lavkostnadsarbeider gjelder ikke garantien.

Det blir gitt egen informasjon om renhold i forhold til arbeidet som blir utført i hver enkelt tilfelle. Noen generelle retningslinjer, kroner og broer festet til egne tenner krever fluor fra tannkrem 2 x pr dag. Det er en økt forebyggende effekt og ikke skylle munnen etter børsting med fluor tannkrem, tannkremsrestene vil forlenge fluorets virkning. Implantater og tenner må holdes rent på alle flater som er i kontakt med tannkjøttet, interdental børster (flaskebørster) er godt egnet mellom tenner/implantater og elektrisk tannbørste er egnet på inn- og utsiden av tannrekken

Pasientforventninger.
Alle de erstatninger og reparasjoner vi utfører er kunstige løsninger der vi prøver og etterligne det naturlige så godt som mulig. Det er viktig at man har et realistisk forhold til arbeidet som skal utføres. En implantatbro er og blir en kunstig erstatning for tapte tenner og røtter og vil aldri bli helt lik naturlige tenner. Et fremmedelegeme, en protese krever tilvenning både mhp endret utessende, tale (særlig s-lyd) spising og renhold, ca 3 måneder etter at arbeidet er avsluttet begynner de fleste og bli familiære med den nye løsningen. Man vil få faste tenner som fungerer og som utseendemessig blir meget bra, men det naturlige tannsettet vil alltid forbli det beste.
 
 
Skriv ut
 
 
Tlf 38 09 54 10 - E-post: post@tannlegenordmo.no
Industrigata 4, PB 1024 Lundsiden .4687 Kristiansand
Åpningstider. Man-fre 08:30 -15:00
Følg oss på facebook!
Søk i implantattenner.no
Utviklet av:
Assist2net AS